Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 31 ianuarie 2012

Alternative naturale la balsamul de rufe...




In ultima vreme ne-am obisnuit ca hainele noastre sa fie mereu pufoase, sa miroasa frumos si sa nu se electrizeze. Dar stiati ca balsamul de rufe este unul dintre cele mai toxice produse pe care le folosim in casa? De cele mai multe ori, acest produs contine diverse substante foarte toxice, printre care si neurotoxinele (adica acele substante care sunt toxice pentru creier si sistemul nervos). Lista neagra a acestor substante include:

- acetat de benzil – suspect ca provoaca cancer pancreatic
- alcool benzilic – irita tractul respirator
- etanol – se afla pe lista susbtantelor periculoase, putand duce la afectiuni ale sistemului nervos central
- limomen – cunoscut ca fiind cancerigen
- alfa-terpinol – poate cauza probleme respiratorii, edeme, precum si afectarea sistemului nervos central
- acetat de etil – considerat narcotic
- camfor – afecteaza sistemul nervos central
- cloroform – neurotoxic, anestezic si cancerigen
- linalol – narcotic care afecteaza sistemul central nervos
- pentan – o substanta chimica, care poate fi daunatoare daca este inhalata

Toate aceste chimicale au un miros urat si puternic, astfel ca este nevoie sa se adauge parfumuri puternice, pentru a le acoperi. Parfumurile sunt cele mai toxice, mai ales ca de multe ori acestea contin sute de chimicale nementionate pe eticheta. Balsamul rezista multa vreme in tesaturile hainelor, prelungind contacul pielii cu aceste chimicale daunatoare si crescand riscul de afectiuni ale sistemului nervos central, dureri de cap, ameteli, iritatii ale pielii si ale tractului respirator, cancer pancreatic, etc.

Din fericire, mama natura ne-a lasat la indemana cateva ingrediente care pot fi folosite cu succes pe post de balsam pentru rufe. Acestea sunt mai sigure pentru sanatatea noastra, dar si pentru mediul inconjurator. Iata cateva retete sau metode de a avea haine pufoase, frumos mirositoare si care nu se electrizeaza:

* adaugati in compartimentul pentru balsam, de la masina de spalat, jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu, dizolvat in apa, sau o ceasca de otet alb, amestecat cu cateva picaturi de uleiuri esentiale;

* introduceti intre rufele din dulap un servet gros din hartie sau panza, pe care sa aplicati 8-10 picaturi de ulei esential, pentru a le da un miros placut;

* pentru ca hainele sa nu se mai electrizeze, puteti folosi o minge facuta din folie de aluminiu, mototolita, pe care o aruncati in uscator. Insa aceasta metoda este una delicata, intrucat expunerea la aluminiu poate fi periculoasa pentru sanatate; de asemenea, hainele mai delicate pot fi agatate in timpul acestui proces.

* folositi balsam de rufe pe baza de ingrediente naturale (de ex, soia), non-toxic si biodegradabil , pe care le gasiti la magazinele de produse naturale si ecologice. (puteti incerca produsele de la Elemental sau Cosmetic Plant)

* evitati hainele din fibre sintetice, preferand in schimb hainele din fibre naturale (bumbac, canepa, lana etc)
Sursa: Care 2 make a difference, Green Report

10 infuzii de plante pentru frumusetea pielii tale

Plantele (fie proaspete, fie uscate) au fost folosite de mii de ani pentru a ne ajuta sa ramanem frumoase si sanatoase. Lista de mai jos cuprinde 10 plante care sunt la indemana oricui, sunt ieftine si care pot fi folosite pe termen lung, fiind potrivite pentru orice tip de ten. Multe dintre acestea sunt folosite pentru a curata si a tonifia tenul.

Se recomanda ca aceste plante sa fie folosite sub forma de infuzii - o lingura de plante peste care se toarna 250 ml de apa clocotita; se lasa la infuzat aproximativ 10 minute apoi se strecoara si se raceste infuzia inainte de folosire; se aplica cu ajutorul unor tampoane de bumbac si se lasa sa se usuce pe piele, natural. O infuzie nu poate fi folosita decat intr-un interval de 12 ore asa ca nu pregatiti cantitati prea mari. Sau puteti sa puneti infuzia obtinuta dupa strecurat in forme pentru cuburi de gheata si apoi sa le bagati la congelator - mai ales vara, aceste cuburi vor fi foarte placute, tonice, racoritoare si hidratante

Galbenele - poate fi folosita singura sau in combinatie cu levantica sau musetelul (in proportie de 50%-50%); utilizari - antibacterian, antiinflamator si antispetic.


Floare de musetel - utilizari - antibacterian, calmarea si curatarea tenului reducerea inflamatiilor. Infuzia este recomandata mai ales pentru pielea din jurul ochilor (zona foarte sensibila).


Floare de soc - folosita la curatarea tenului, ca tonifiant si astringent, pentru reducerea inflamatiilor.


Floare de levantica - are tendinta de a usca usor pielea, reduce inflamatiile, curata si calmeaza pielea.


Flori de tei - la fel ca florile de musetel, florile de tei sunt foarte calmante, ajuta la tonifierea tenului, au efect antiinflamator.


Nalba - are proprietati antiinflamatore, calmeaza pielea iritata.


Menta - folosita pentru tonifierea tenului.


Rozmarin - antiseptic, tonifiant si vitalizant, imbunatateste circulatia sangelui in venele capilare.Poate fi folosit singur sau in combinatie cu coada soricelului (in combinatie 50-50%) pentru un efect astringent mai puternic.


Lamaita - puternic efect antibacterial, folosit mai ales in tratamentul acneei sau a eczemelor. Poate fi folosita singura sau in combinatie cu musetel si/sau galbenele (in parti egale).
[photo]20598966[/photo]

Coada soricelului - folosit mai ales pentru tenul imbatranit sau pielea deteriorata; ese recunoscut ca un bun tonifiant, efect astringent si antiseptic.

duminică, 29 ianuarie 2012

GHID MEDICAL