Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

luni, 30 mai 2011

Din nou despre mudre si rolul lor pentru sanatatea noastra

Gesturi vindecatoare





Mudras au fost practicate in toate timpurile si de catre toate religiile. Chiar si noi fiecare in parte practicam mudras fara sa realizam de fapt acest lucru.

MUDRA (sanskrita) poate fi definita ca modalitatea non-verbala de comunicare si exprimare proprie constand in gesturi ale mainilor si pozitii ale degetelor, exprimarea exterioara a “determinarii interioare”, sugerand suprematia comunicarii non-verbale asupra cuvantului rostit.
Mudra
Multe astfel de pozitii ale mainilor sunt folosite in sculpturile si picturile Buddhiste din India, Tibet, China,Tailanda, Coreea si Japonia, indicand celor credinciosi intr-o maniera simpla natura si rolul zeilor reprezentati.
Un alt inteles interesant este dat conceptului MUDRA. Dezvaluie secretul celor 5 degete, fiecare deget incepand cu cel mare este identificat cu cele 5 elemente: - CERUL - VANTUL -FOCUL - APA -PAMANTUL.
Yoga pentru mîini

Mudrele sînt realizate prin anumite poziţii ale degetelor şi mîinilor avînd ca scop punerea practicantului în rezonanţă cu anumite energii subtile sau integrarea sa în anumite sfere sau cîmpuri benefice de forţă. Exerciţiile mudrelor sînt poziţii asiatice pentru degete, un fel de yoga pentru mîini. Îndoirea, întinderea sau atingerea degetelor activează zonele reflexe, declanşînd anumite reacţii ale organismului. Aceste mişcări pot fi efectuate oriunde fără prea mult efort. Se practică cu ambele mîini şezînd într-o postură cît mai comodă. Menţineţi fiecare poziţie a degetelor între 5-25 de minute, respirînd adînc.

Mudre în loc de fumat

Degetele sînt partea unde se încheie meridianele energetice ale corpului descrise şi utilizate în acupunctură. Este deci posibil ca, prin simpla poziţionare a mîinilor, să se acţioneze asupra unei stări sau alteia a corpului fizic sau emoţional. Această artă provenită de milenii dintr-o lungă tradiţie indiană a mudrelor constituie o cale de echilibrare a energiilor la fel de eficientă ca şi aceea din tehnicile orientale Tai Chi Chuan sau Qi Gong. Mudrele se pot efectua oriunde fără a necesita pregătiri suplimentare sau un mediu special. Pot fi utilizate în faţa televizorului, stînd în maşină sau în alte mijloace de transport, sau chiar luînd locul unor obiceiuri dăunătoare cum ar fi băutul cafelei sau fumatul.

Kali, zeiţa cu mai multe mîini

Dansurile tradiţionale hinduse includ mudrele ca poziţii sacre, dar şi pentru a demonstra calităţile acestei arte.

• MUDRA ABHAYA - absenţa temerii - mîna stă ridicată cu degetele întinse şi palma în faţă. Această mudră îi este atribuită zeităţii hinduse Kali cea cu multe mîini, puterea timpului nimicitor, care stă dincolo de teamă şi care echilibrează de angoase pe cei care o invocă.


• MUDRA VARADA - dăruire - mîna este coborîtă cu degetele întinse şi palma în faţă. Zeiţa Kali distruge elementele trecătoare ale universului aflîndu-se deasupra deşertăciunii, împărţind fericire.


• MUDRA TARJANI - ameninţare - pumnul strîns cu arătătorul îndreptat în sus este întîlnită şi în artele marţiale, gest făcut de gruparea ocultă ninja.


• MUDRA ANJALI- gest de adorare şi rugăciune cu mîinile împreunate în faţa pieptului.


OK şi mudra succesului

În Japonia, degetele mari şi arătătoarele ambelor mîini unite astfel încît să formeze un triunghi exprimă concentrarea. Este arhicunoscut gestul american al pumnului strîns cu degetul mare iţindu-se triumfător în marcarea ideii de succes. Toate civilizaţiile au utilizat limbajul mîinilor, acesta fiind poate cel mai vechi mijloc de comunicare între semeni. În credinţa creştin ortodoxă mulţi dintre sfinţi au poziţii ale mîinilor care sînt identice, întîmplător sau nu, cu unele mudre hinduse. Punerea mîinilor asupra cuiva semnifică transferul unei energii (putere), o binecuvîntare, gest ritualic în bisericile creştine şi la hirotonisirea preoţilor. Gestul elevilor de a ridica mîna la şcoală pentru a răspunde la verificarea cunoştinţelor este de fapt una dintre cele mai puternice mudre indiene (PRAN MUDRA) cea a concentrării şi îmbunătăţirii vederii. Trei degete împreunate pentru a face semnul crucii semnifică în creştinism Sfînta Treime, dar şi acest gest este o mudră a focalizării dorinţelor, a concentrării, a găsirii soluţiilor.

Mudrele, medicaţie din vîrful degetelor

• Beneficiul adus de mudre este extrem de important. Prin aceste exerciţii se poate obţine sau se poate menţine o sănătate mai bună. Iată cîteva mudre uşor de practicat cu beneficii maxime.

MUDRA MRIT SANJIVINI

Degetul arătător este îndoit, atingînd baza degetului mare. Degetul mare este unit cu mijlociul şi cu inelarul, degetul mic fiind întins. În cazul unei crize cardiace această mudră este considerată salvatoare, relaxînd în cîteva secunde. La hinduşi este considerată „primul ajutor“ pentru persoanele suspecte de infarct.

MUDRA APAN


Degetul mare este unit cu mijlociul şi inelarul, celelalte degete rămîn întinse. Oferă o relaxare şi ameliorare a problemelor urinare. Ajută în eliminarea toxinelor. Purifică organismul. Are darul de a alunga spiritele rele, de a proteja persoana care o practică. Se poate vedea la cîntăreţii de hip-hop şi la fanii acestei mişcări culturale urbane, deşi este puţin probabil ca ei să-i cunoască sensul.

PRAN MUDRA


Degetul mic se uneşte în vîrf cu degetul inelar şi vîrful degetului mare fără a forţa, celelalte două degete rămîn întinse. Este o mudră revigorantă, energizează trupul şi măreşte vitalitatea. Ajută la îmbunătăţirea vederii. Este necesară celor nervoşi, obosiţi şi slăbiţi. „Bancă de energie“ măreşte vitalitatea şi limpezeşte vederea. Practicată mai mult timp ameliorează afecţiunile oculare. Este o mudră întîlnită la elevi care, prin această poziţie a degetelor mîinii, semnalizeză că vor să răspundă întrebărilor profesorului.

MUDRA LING

Una dintre cele mai simple mudre, se ţin ambele mîini cu degetele întrepătrunse. Unii folosesc această mudră instinctiv, cînd sînt în stare de repaos. Practicarea acestei mudre este eficientă în tratarea răcelilor rebele, a congestiilor pulmonare şi a infecţiilor microbiene.

MUDRA GYAN


Degetul mare şi arătătorul sînt unite într-un conctact relaxat, fără a presa puternic, iar celelalte degete sînt ţinute întins. Aceasta este mudra cu care oamenii sînt cel mai familiarizaţi. Marii gînditori şi învăţaţi din vechime ca Buddha, Iisus şi mulţi dintre sfinţi sînt prezentaţi cu mîinile în această atitudine. Puternic calmant yoghin, Mudra GYAN este practicată pentru pacea mentală, concentrarea minţii, ascuţirea memoriei, sporirea disponibilităţii spirituale, dezvoltarea creativităţii.

SHUNYA MUDRA

Degetul mijlociu atinge baza degetului mare care îl apasă uşor, celelalte degete sînt întinse. Această mudră ameliorează durerile de urechi în numai cîteva minute.

resusciteaza-te singur

...de la dr. Bradu Fotiade (cardiolog - Spital Fundeni)









Sa fiti sanatosi!

sâmbătă, 28 mai 2011

La a cata viata suntem....

  FANTASTICA PISICA !!!



 
 
                                                                                                                                 
 
9   VIETI

Ati  auzit spunandu-se ca: "pisica  are noua vieti". Concept foarte vechi, transmis din generatie in generatie. Se pare ca si noi, oamenii, avem noua vieti.

Reverendul Myers, a fost preocupat de  astrologie si  a efectuat cercetari aprofundate, timp de 21 de ani  pe un numar de peste 10.000  de oameni si a ajuns la descoperiri fenomenale. Este legat de teoria vietilor  anterioare...


Se crede ca, daca nu va invatati lectiile cu nr. 1, veti  repeta ciclul cu nr.1 pana cand reusiti. Nu puteti trece la viata urmatoare inainte de a promova in viata anterioara. ESTE  VORBA DE  EVOLUTIA SUFLETULUI, in fiecare  viata. AFLATI IN CE STADIU DE EVOLUTIE  SPIRITUALA SUNTETI, CARE ESTE VARSTA SUFLETULUI SI CARE SUNT  LECTIILE PE CARE TREBUIE SA LE INVATATI IN ACEASTA VIATA...

NUMARUL  VIETII  DUMNEAVOASTA
 Sa invatam mai intai formula:
 1. Adaugati ziua nasterii la luna nasterii dumneavoastra.
 2. Apoi adaugati ultimele doua cifre ale anului nasterii.
   Exemplu :   1 aprilie 1970 = 1 + 4 + 70 = 75
 3. Reduceti nr. respectiv la o singura cifra.
     75 = 7 + 5 = 12 = 1 + 2 = 3
 4.Cifra 3 reprezinta a cata viata traiti acum( in exemplu nostru: a treia  viata ).
  
 CELE NOUA VIETI:
 
 
Prima viata (1)
 Bebelusii, sufletele tinere, sunt cei cu cifra   nr.1.
 Aceasta este prima lor  experienta pe plan fizic. Fac multe greseli obisnuite, fundamentale. Pentru aceste suflete totul este nou. Acesti oameni  tin la ceea ce stiu. Par a fi copilarosi, imaturi si uneori egoisti. Unii nu  cred ca exista Dumnezeu
si, mai mult decat atat, nu cred in viata de apoi.
Cei aflati la prima viata nu au trasaturi de personalitate   specifice
gata dezvoltate si invata din mers. Cu cat sufletul este mai tanar, cu atat  fac mai multe greseli. Persoanele aflate la prima viata fac multe greseli.
Trebuie sa depuna eforturi serioase in toate - casnicie, rolul de parinte,  luarea deciziilor corecte. Cea mai mare dificultate pentru ei este aceea de a  invata, sa nu traiasca in propria lor lume mica. Trebuie sa invete sa ia  initiativa. Trebuie, de asemenea, sa se straduieasca mai mult sa inteleaga  mecanismele de functionare a relatiilor si sa fie mai deschisi spre  intelepciunea spirituala. Au nevoie sa afle de unde vin si sa dobandeasca  credinta in Dumnezeu.
A doua viata (2)Aceste persoane traiesc pentru a-si imbunatati relatiile, dar nu doar cele de natura romantica. Vor incerca orice cel putin odata si invata ca  au nevoie de alti oameni pentru a supravietui. Trebuie sa invete cum  functioneaza relatiile, precum si semnificatia lor si importanta faptului de  a avea familie, prieteni, parinti si parteneri. Oamenii din viata a doua au o  puternica credinta in Dumnezeu, pentru ca asta a trebuit sa invete in viata  anterioara. Provocarile lor majore sunt sa fie toleranti, sa-i aprecieze pe  ceilalti si sa iubeasca.
A treia viata (3)Acesti oameni sunt precauti, le plac traditia, aranjarea in forma si  structura. De obicei, se bucura de bunastare financiara. Sunt oamenii cei mai  alesi, care cresc in sanul unei comunitati si nu o parasesc niciodata.
Acestia evita aventurile riscante si nu vor sa incerce nimic New Age. Cred in  Dumnezeu, dar nu au o credinta covarsitoare. Tind sa fie soti buni, sunt  puternic orientati spre familie si sunt parteneri si prieteni loiali...
Provocarea cu care se confrunta consta in a avea mai multa incredere in ei insisi si a trece dincolo de ceea ce este considerat sigur si garantat.
A patra viata (4)
Oamenii aflati la a patra viata, sunt rareori conventionali fata de familie si parteneri. Sunt o imbinare intre cei aflati la a treia viata si  cei aflati la a cincea. S-au nascut cu anumite teluri, pe care doresc sa le  atinga. Au tendinta de a fi precauti, precum cei aflati la a treia viata,  dar, cel putin, pun la indoiala si cerceteaza misterele vietii. In ceea ce  priveste dragostea, le place sa-si gaseasca un partener, sa se aseze  la casa lor si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti . Cei mai multi  din cei aflati la a patra viata au parteneri predestinati. Sunt suflete care  accepta sa se intoarca , pentru a se casatori, cu o anumita persoana dintr-o  viata anterioara. Relatiile sunt de obicei, de durata. Mai mult decat oricare  altii, cei aflati la a patra viata au sanse mari de a apela la terapie,  pentru a-si rezolva problemele. Vor pierde cateva dintre oportunitatile, pe  care le ofera viata, pentru ca nu-si asuma destule riscuri. Totusi, uneori,  cei aflati la a patra viata pot fi foarte imprevizibili.
   
A cincea viata (5)
Nascuti cu o lista de lucruri pe care vor sa le faca pe plan fizic, cei aflati la a cincea viata, sunt entuziasmati, de faptul ca traiesc. Sunt mai  visatori, cu planuri mari. S-au nascut cu o lista uriasa de lucruri, pe care  vor sa le traisca si sa le implineasca, in aceasta viata, inainte de a muri.
Au noroc, dar nu sunt coplesiti de bogatii. Unii dintre ei pot fi foarte creativi si pot castiga bani, gratie propriilor inventii. Cred cu tarie in viata de apoi. Cei care isi traiesc a cincea viata, nu sunt constanti in relatiile lor. Multi dintre ei traiesc mai multe povesti amoroase, decat  media. Le place varietatea in dragoste. Multi nu se casatoresc niciodata, sau  nu au nici o relatie personala, timp de multi ani. Le place viata pe care o  duc, dar nu simt nevoia de a avea un partener. Sunt aici ca sa se distreze,  sa se joace si sa traiasca o viata palpitanta. Pentru ei, provocarea este  aceea de a nu-i rani pe ceilalti prin egoismul lor. Trebuie sa-si rezolve,  problemele legate de ego. Nu intentioneaza sa raneasca pe nimeni, dar uneori  o fac.
  
A sasea viata (6)Cei aflati la a sasea viata, traiesc pentru a mosteni lumea, dar trebuie mai  intai sa inteleaga, planul fizic - nu doar pamantul, ci si corpul. Trebuie sa  invete, cum ne slujeste corpul, cum sa avem grija de el si sa il folosim la  maximum. Unii se nasc cu probleme de sanatate. Dupa ce invata ca mediul este  foarte important, pentru sanatatea lor, isi pot depasi orice boala. Daca  inteleg universul si modul de functionare a acestuia, pot implini multe  lucruri marete si, eventual, pot deveni foarte instariti. Aceasta este o  viata foarte materialista. Trebuie sa traiti o data aceasta viata, ca sa va dati seama ca nu merita traita. O puteti repeta de mai multe ori, dar, cand o  parasiti, invatati sa lasati in urma bunastarea materiala. Cei care isi  traiesc a sasea viata, sunt puternic orientati spre familie, dar trebuie sa  aleaga intre lumea materiala si familiile lor. Primesc multe rasplati  karmice, in relatiile pe care le au. Daca si-au creeat o karma pozitiva, au  parteneri iubitori. Daca si-au creeat o karma negativa, atunci relatiile sunt  dificile. Dificultatea cu care se confrunta, este aceea de a-si lasa la o parte, nevoile materialiste, astfel incat, sa poata stabili un echilibru  intre munca si relatiile personale.
A saptea viata (7)Aceasta este o viata plina de provocari. Este o viata karmica. Unii dintre cei care isi traiesc a saptea viata, se nasc pentru a fi complet dependenti  de societate. Este o soarta nemiloasa... Prin cercetarile desfasurate,  reverendul Cindy Myers, a descoperit ca multe persoane aflate in aziluri si  institutii similare isi traiau a saptea viata. Cei aflati la a saptea viata  sunt dependenti de ceilalti. Daca nu, atunci de obicei altii depind foarte  mult de ei. Daca  si-au creeat o karma negativa, in cele sase vieti anterioare, platesc pentru aceasta
karma in a saptea viata. In comparatie cu cei care isi traiesc celelalte vieti, cei aflati la a saptea viata au cea mai accentuata tendinta de a se  gandi la sinucidere. Provocarea este aceea de a-si "duce crucea pana la  capat", in aceasta viata, pana la ultima clipa si sa plateasca cu  bunavointa toate datoriile karmice.
A opta viata (8)A opta viata este viata banilor suficienti. Ideea este aceea de a va crea un  stil de viata mai bun si confortabil, o realitate mai placuta. Cei aflati la  a opta viata pot schimba lumea in mod grandios, pentru a modifica realitatea.
Aici se afla guru si liderii spirituali. Binecuvantati financiar, multi  dintre cei aflati la a opta viata, sunt detasati in privinta relatiilor personale. Vor sa ajute lumea intreaga, sa promoveze dragostea si pacea si sa  faca schimbari majore pe plan terestru. Merg inainte pentru a raspandi  cuvantul lui Dumnezeu si de obicei au in spate banii necesari, pentru a-si  permite un astfel de stil de viata. Provocarea lor este aceea, de a-si folosi  aceasta fire spirituala, pentru binele suprem si de a sta departe de  manipulare.
A noua viata (9)Cei aflati la a noua viata, sunt fericiti, dar vietile lor tind sa fie considerate, foarte triste, de catre ceilalti. Sunt indrumati indeaproape  de Dumnezeu. Daca va aflati la a noua viata, nu sunteti malitiosi, nu doriti  raul nimanui si nu puteti face nici o greseala sau nici un rau foarte mare.
Daca fac ceva necinstit, sunt prinsi de fiecare data. Dumnezeu ii obliga pe acesti oameni, sa se comporte asa cum trebuie. Daca mint, sunt prinsi. Daca  fura, merg la inchisoare. Deoarece aceasta este ultima viata, trebuie sa fie  pregatiti, sa plece de pe pamant, fara pacate prea mari. Nu   detin  niciodata prea multe, nu par a aduna prea multe si nu au noroc, din punct de  vedere financiar. Dumnezeu face toate acestea, pentru a fi mai usor sa  paraseasca, planul fizic. Au mai putine lucruri, de care trebuie sa se  desparta. De  asemenea, sufera de boli fizice. Nu se simt, de obicei, confortabil in  trupurile lor si par a purta poveri suplimentare. Acest fapt ii ajuta, de  asemenea, sa se desparta de aceasta viata, fara a privi inapoi. Cei aflati la  a noua viata, par a avea relatii proaste, pentru ca atrag sufletele mai  tinere, pe care trebuie sa le invete. Provocarea lor este aceea, de a-si  pastra natura spirituala, si de a nu-si pierde credinta, indiferent cat de  multe dificultati par a infrunta.
 
9 argumente ale celor care cred in reincarnare:
Este un subiect care pare să ţină exclusiv de latura spirituală, sau filosofică, a lucrurilor. Este o chestiune pe care cei mai mulţi oameni fie o resping din principiu, fie nu o cunosc suficient. Cu toate acestea, ceea ce nu se ştie despre reîncarnare este că există destule dovezi palpabile în sprijinul ideii că ea reprezintă un fenomen real şi poate chiar verificabil.
Regresia hipnotică
Discutabilă în ochii multora, regresia hipnotică este, poate, cea mai  populară dovadă a reîncarnării. După cum se poate intui şi din numele său, în cadrul acestei tehnici controversate, subiecţii sunt hipnotizaţi şi conduşi în trecut, prin viaţa lor prezentă, în copilărie, şi tot îanpoi spre vremea de dinainte să se nască. Odată "ajunşi" acolo, sunt rugaţi să descrie ce experimentează. În această stare de transă hipnotică subiecţii reuşesc de multe ori să relateze cu mare exactitate detalii personale din ceea ce se presupune ca au fost vieţile lor trecute, detalii cum ar fi amplasarea geografică, ocupaţia, nume ale rudelor şi alte amănunte pertinente corecte istoric şi cultural. Deşi în multe dintre aceste cazuri subiecţii furnizează informaţii multiple şi consistente pe care, aparent, nu ar trebui să le cunoască, nicio astfel de situaţie nu a fost acceptată ca o dovadă incontestabilă a reîncarnării, deoarece mereu se strecoară unele erori printre relatările corecte, erori de natură să arunce o umbră de îndoială asupra întregii chestiuni. Mai mult, se pare că există un fenomen denumit criptomnezie, care se manifestă prin tendinţa individului de a citi o carte sau a vedea un film şi a asimila informaţiile astfel descoperite ca şi cum ele ar face parte din viaţa lui anterioară. Din acest motiv, hipnoza regresivă este o metodă spectaculoasă de a explora existenţele trecute, însă una supusă discuţiilor.
Amintiri din vieţi anterioare
Doctorul Ian Stevenson, un psihiatru apreciat din statul american Virginia, care a decedat în 2007, la vârsta de 89 de ani, a început să studieze cazurile de copii cu amintiri conştiente ale vieţilor anterioare, cam când se afla în pragul vârstei de 50 de ani. În cadrul acestor investigaţii, doctorul a studiat aproape trei mii de copii cu varste între patru şi zece ani, constatând că în multe cazuri micuţii îşi aminteau identităţile lor din vieţile trecute, precum şi detalii de context istoric şi geografic ale perioadelor invocate, detalii privitoare la rude din familiile trecute, precum şi amănunte referitoare la momentul morţii. Mai mult, în urma răscolirilor, unii dintre micii subiecţi s-au identificat atât de plenar cu vieţile lor anterioare, încât au insistat să fie apelaţi pe fostele lor nume, chiar simţindu-se străini de familiile actuale şi devenind vădit deranjaţi când nu li s-a permis să mai "petreacă" ceva timp cu rudele dinainte. Interesant la toate aceste amintiri este faptul că "pacienţii" nu au fost hipnotizaţi sau "regresaţi" în vreun fel spre a accesa amintiri latente, ci au expus de la vârste foarte fragede informaţii perfect conştientizate, în mod spontan, ale unor vieţi trecute. În timp ce toate aceste relatări şi înclinaţii tind să devină neclare şi chiar să dispară odată cu anii, ele rămân între cele mai bune dovezi existente în sprijinul ideii de reîncarnare.
Semne din naştere
Dar dr. Stevenson nu s-a oprit aici cu cercetările. Tot el a descoperit încă o caracteristică cel puţin interesantă menită să confirme teoria reîncarnării. La mulţi dintre aceiaşi copii cu amintiri din vieţi trecute a constatat prezenţa surprinzătoare a unor semne din naştere pe trupuri în zone ce corespundeau exact cu răni fatale care le-au fost produse în momentul morţii. Un exemplu în acest sens este al unui baieţel turc de 11 ani, care îşi amintea că a murit fiind împuşcat în cap accidental de un vecin în încarnarea anterioară. Surprinzător, copilul să născuse cu urechea dreaptă puternic deformată, care imita destul de fidel ranile decedatului, un fapt confirmat mai târziu de registre medicale şi chiar de fotografii obţinute cu greu de dr. Stevenson în timpul investigărilor. Iar cazul nu este unul izolat între cele cercetate de psihiatru; semne pe piele şi chiar degete lipsă au putut fi asociate cu răniri suferite în vieţile trecute de micii pacienţi. Într-un caz, doctorul a descoperit chiar semne din naştere care se potriveau cu intrarea şi ieşirea unui glonte din capul unui subiect ucis prin împuşcare. Şansele ca ceva de acest fel să se întâmple accidental sunt infime, iar dr. Stevenson deţine un număr de asemenea cazuri în registrele sale.
Copii prea talentaţi
Se mai numesc şi prodigy şi sunt copii înzestraţi, care posedă un talent sau o aptitudine deosebită - în general în domeniul ştiinţelor sau artelor. Aceşti copii excelează şi avansează remarcabil într-o anumită sferă de activitate mai ales creativă, depăşind cu mult posibilităţile tipice vârstei, precum şi pe majoritatea celorlalţi adepţi sau practicanţi ai respectivului domeniu. Între exemplele potrivite în acest sens se numără chiar cazul compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart, capabil să compună partituri simple la varsta de patru ani şi simfonii întregi în adolescenţă. Un alt exemplu este matematicianul Blaise Pascal, care a reuşit să pună bazele geometriei proiective la varsta de 16 ani. În timp ce ştiinţa modernă atribuie aceste talente rare unor simple reacţii chimice la nivel cerebral, ea nu reuşeşte să de lămuriri referitoare la motivul pentru care sau la felul în care creierele acestor personaje au o configuraţie diferită de ale celorlalţi. Să fie vorba despre vreo mutaţie genetică, sau de un amestec dezoxiribonucleic extrem de rar? Şi daca e aşa, de ce nu se răsfrânge şi asupra urmaşilor lor? Sau e oare posibil ca toţi aceşti oameni să îşi datoreze priceperea neobişnuită tocmai faptului că au mai făcut şi înainte toate lucrurile la care se pricep în viaţa curentă? Prin umare, este posibil ca un copil neobişnuit de talentat la matematică să fi fost profesor de asmenea materie într-o viaţă anterioară? Sau era Mozart un geniu al muzicii pentru că, după cum chiar el se pare că a pretins, a mai fost muzician de multe ori înainte? Dacă traumele, amintirile, interesele şi experienţele vieţilor anterioare par a se manifesta în cazul unor dintre vieţile curente, atunci de ce nu s-ar putea întampla la fel cu talentele şi capacităţile trecute?
Xenoglosia
Între cele mai interesate, şi totuşi foarte rare, manifestări ce vin ca dovezi în sprijinul ideii că reîncarnarea este un fenomen real, se numără xenoglosia, capacitatea sau tendinţa unei persoane aflate în stare de hipnoză regresivă de a se exprima într-o limbă străină şi pe care nu o cunoaşte. De multe ori este vorba despre numai câteva cuvinte sau fraze, dar există şi cazuri când subiectul poartă o întreagă conversaţie într-un dialect despre care nici măcar nu ştie că există. Sunt cazuri extrem de rare, foarte credibile şi convingătoare, de xenoglosie, în care subiectul nu doar vorbeşte într-o limbă străină, ci chiar foloseşte o versiune arhaică ce a ieşit din circulaţie, spre exemplu, de mai multe secole. Acest lucru face puţin probabil ca fenomenul să fie o fantasmă, o înşelătorie sau un caz de criptomnezie (amintiri uitate). Un exemplu bun în acest sens este cel al actorului Glenn Ford care, sub hipnoză, prin anii "60, şi-a amintit de o viaţă anterioară de cavaler francez sub domnia Regelui Ludovic al XIV-lea. Aflat în starea respectivă, bărbatul a descris fluent în franceză trăiri şi întâmplări din acea existenţă a sa, iar ceva mai târziu avea să se constate ca dialectul vorbit de Ford era cel parizian de secol XVII, nefolosit de mai bine de 300 de ani. Prin urmare, xenoglosia rămâne un pilon rezistent în susţinerea reîncarnării, dar se întâmplă prea rar pentru ca cercetătorii să poate trage o concluzie clară.
Deja Vu
Aşa cum probabil cei mai mulţi oameni ştiu, Deja Vu este un soi de al şaselea simţ prin care individul trăieşte senzaţia repetiţiei unui eveniment (mare sau mic) pe care însă nu l-a mai trăit, cel puţin în viaţa curentă. De asemenea, fenomenul se mai manifestă şi prin cuoaşterea inexplicabilă a planului unei clădiri sau al unui oraş, spre exemplu, de către o persoană care nu a vizitat niciodata locul respectiv. Pentru unii, asemenea episoade şi deprinderi înseamnă reminiscenţe ale unei vieţi anterioare, care au supravieţuit cumva procesului morţii şi renaşterii. Totuşi, ştiinţa insistă că asemenea experienţe sunt de fapt similarităţi coincidenţiale între prezent şi un trecut asemănător dar uitat. Această idee se bucură fără îndoială de ceva credit, pentru că s-a demonstrat în mod repetat că memoria este un mecanism uneori instabil şi fără reguli, capabil să amăgească mintea în diverse feluri. Cu toate acestea, nici chiar o similaritate de locuri şi întâmplări nu poate explica, de exemplu, cum reuşeşte o persoană să descrie şi să numească corect un labirint de străduţe dintr-o localitate unde se află în premieră. Nu există o logică foarte clară nici pentru capacitatea unor oameni de a şti exact dispunerea camerelor într-o casă nevizitată înainte. Similarităţile, şansele de potrivire, sau ghicitul au procentajul lor în acest context, însă unele relatări sunt atât de precise şi de stufoase încât fac din reîncarnare cel puţin o posibilă pistă de urmărit în încercarea de a găsi o explicaţie.
Fobii nejustificate
Fobiile, acele senzaţii de teamă incontrolabilă faţă de lucruri care nu prezină în mod necesar un factor de ameninţare sau risc la adresa noastră, sunt destul de des experimentate de oameni. Felul în care se dezvoltă fobiile este destul de bine înţeles ca proces, fiind în general un raspuns la traume din trecutul persoanelor, de obicei din copilărie, care se manifestă mai târziu sub forma unor panici iraţionale. Dar ce se poate spune despre fobiile intrinseci, intrauterine, predefinite, despre care nu se ştie că ar avea la bază traume asociate? Nu este o presupunere, există cazuri atestate de indivizi îngroziţi de înec şi de apă de cântd se ştiu, la fel cum există oameni şocaţi de cai, deşi nu au trăit în această viaţă nicio experienţă nefericită legată de aceste elemente. Răspunsul pare să vină din regresia hipnptică, preces în cadrul căruia mulţi astfel de subiecţi relatează episoade traumatizante din vieţi anterioare, ce vizează tocmai întâmplări implicând lucrurile de care se tem acum incontrolabil. De aceea, este posibil ca cel înfricoşat de apă să fi murit înecat într-o viaţă trecută, iar cel cu teamă de cai sa fi decedat lovit de copite sau aruncat din şa, iar aceste traume rămând întipărite în încarnarea prezentă. Vestea bună este că s-a demonstrat cum odată ce o traumă de viaţă anterioară este identificată ca rădăcină a unei fobii din viaţa actuală, spaima începe să se vindece, adeseori cu mult mai mare succes decât în cazul oricăror terapii convenţionale. Comunitatea medicală respinge în general cauza traumei din altă viaţă, argumentând că această impresie nu este decât o fantezie produsă de subconştient pentru a masca trauma reală, dar acceptă că o asemenea identificare rezolvă eficient temeri sevre şi inexplicabile.
Tendinţe homosexuale şi transsexuale
Tulburările orientării sexuale umane au fost considerate multă vreme o chesiune de liber arbitru, o tendinţă videncabilă prin voinţă. Totuşi, recent, s-a demonstrat contrariul şi s-a constatat că până la 3% din populaţia planetei dezvoltă sau conştientizează o aplecare aproape integral homosexuală în adolescenţă sau o are chiar ca urmare a unor tipare genetice. Rămâne însă de domeniul enigmei ce anume cauzează incontestabil incertitudinile sexuale şi daca este vorba de influenţa mediului, de educaţie, de biologie, sau chiar despre ceva de altă natură. Dacă homosexualitatea este rezultatul unei foste încarnări într-o fiinţă de sex opus celui din viaţa actuală? Este posibil, având în vedere că de multe ori subiecţii aflaţi sub efectul regresiei hipnotice povestesc despre viaţa imediat anterioare ca din perspectiva unei persoane de sex diferit. Prin urmare, s-ar putea ca intersectarea de sexe manifestată prin reîncarnare să aibă un impact profund asupra fiinţei. Probabil că oamenii cu asemenea reminiscenţe se identifică cu genul lor sexual anterior şi reţin multe dintre caracteristicile posedate înainte. Prin urmare, un bărbat ar putea fi atras de un alt bărbat ca urmare a orientărilor feminine moştenite, indiferent de gradul de masculinitate pe care îl are în alte zone ale vieţii prezente. Deşi se află departe de a reprezenta o dovadă solidă a reîncarnării, homosexualitatea, bisexualitatea, travestirea şi chiar pedofilia pot analizate, poate forţat, şi din perspectiva unui bagaj dintr-o viaţă anterioară.

Hobby-uri, interese şi obsesii
Mulţi dintre noi manifestăm încă din copilărie o afinitate faţă de anumite obiecte, locuri sau activităţi, pe care le transformăm uneori în hobby-uri de o viaţă şi chiar în obsesii. De unde vin ele? Cum se face că cineva este din primii ani de viaţă "intelectuală", o persoană este extrem de interesată despre al Primul Război Mondial, spre exemplu? Sau de ce dezvoltă un copil, ori un tânăr, o pasiune pentru o ţară străină pe care nu a vizitat-o niciodată şi cu care nici nu are vreo conexiune evidentă? Pot fi puse şi aceste aplecări tot în seama unor ecouri ale unei încarnări anterioare? Este Războiul Mondial pur şi simplu un subiect fascinant, sau în viaţa trecută entuziastul acestui eveniment poate a participat la lupte? Este tânărul atras de ţara străină pentru că agrează limba, cultura, obiceiurile şi istoria acesteia, sau e mai mult de atât? Sunt şanse ca, deşi să nu ne amintim de o existenţă anterioară, să rămânem în această viaţă cu urme ale experienţelor şi intereselor celor care poate am fost cândva. Reîncarnarea este doar un răspuns posibil, dar demn de luat în calcul. Nu se ştie cât dintr-o eventuală viaţă anterioară aducem cu noi în existenţa curentă, fie şi în cele mai subtile şi subconştiente feluri, dar e posibil ca acest trecut neacceptat al sufletului să fie mult mai legat de prezentul şi de viitorul nostru decât ne imaginăm
primit in mail.

marți, 10 mai 2011

Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata


Generalitati

Sus
Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata
Trec cu bine de sezonul rece, ies neafectati din incaperi pline cu germeni si mereu reusesc sa evite infectiile care ii afectaeza des si in mod repetat pe cei din jur. Acestea sunt persoanele cu un sistem imun si o stare de sanatate de invidiat, persoane cu un regim de viata sanatos si plin de beneficii pentru sanatate.
Secretele lor sunt prezentate in continuare.
Sfatul nostru? Incercati sa le urmati. Beneficiile asupra sanatatii dumneavoastra? Multiple

Secretul numarul 1. Masaaaaaajul……

Sus
O sedinta de masaj pe luna poate face minuni pentru sanatatea dumneavoastra. Avantajele sunt atat de ordin psihic, cat si fizic. Deci, nu va simtiti vinovati daca va doriti sa va rasfatati periodic cu un masaj. Specialistii il recomanda adesea, iar studiile au demonstrat ca o astfel de practica va ajuta sa va mentineti starea de sanatate fizica, psihica si emotionala in parametrii optimi, prin urmatoarele efecte dovedite:
- calmarea si relaxarea sistemului nervos, reducerea anxietatii si stresului;
- ameliorarea functiei circulatorii, stimularea drenajului limfatic (cu stimularea secundara a functiei imune); se pare ca terapia prin masaj actioneaza pozitiv asupra tensiunii arteriale si ritmului cardiac;
- imbunatatirea starii muschilor prin prevenirea crampelor si spasmelor.
Exista foarte multe tipuri de masaj (peste 80, chiar), insa in toate terapeutul aplica diverse presiuni asupra tesuturilor moi si muschilor (prin frecare, apasare, atingere usoara sau intensa), in scopul de a relaxa zona respectiva, a stimula transportul de oxigen catre tesuturi, a incalzi regiunea si a scadea durerea sau disconfortul local. Printre cele mai populare forme de masaj se numara masajul suedez, shiatsu si masajul prin presiune. Specialistii considera ca orice tip de masaj este binevenit, atata timp cat este realizat cu presiune moderata (altfel se poate trece foarte usor dintr-o extrema in alta, relaxarea fiind rapid inlocuita cu durerea si disconfortul).
In ceea ce priveste frecventa masajelor, se pare ca minim o data pe luna este de ajuns. Cu cat mai frecvente, cu atat mai bine, insa trebuie sa se tina cont si de preturile practicate de saloanele specializate si de felul in care acestea afecteaza bugetul fiecaruia. Beneficiile masajului sunt intarite si de utilizarea diverselor perii de dus confectionate din materiale naturale, cu care se pot freca usor spatele, bratele sau picioarele in timpul bailor. Nu sunt scumpe si sunt cu adevarat eficiente.

De retinut!

Desi masajul are nenumarate beneficii, specialistii nu il recomanda pacientilor cu tromboza venoasa periferica, fracturi recente, cancer, febra, osteoporoza, nevrite periferice sau coagulopatii.

Secretul numarul 2. Dusuri reci!!!

Sus
Daca doar ideea unui dus rece in fiecare zi va da fiori reci, va recomandam sa reanalizati situatia! Dusurile reci sunt benefice! Aceasta observatie nu a fost facuta de curand, ci de sute si sute de ani. Yoga, arta ce este prezenta de cateva mii de ani, ne invata ca dusurile reci pot intari rezistenta organismului in fata bolilor, in special gripelor, deoarece temperatura scazuta a apei ne creste de fapt capacitatea de lupta impotriva germenilor. Desi unii specialisti privesc deocamdata aceasta masura cu oarecare retinere, toti sunt de parere ca o astfel de solutie merita cel putin incercata.

Avantajele dusurilor reci sunt in principal: tonifierea organismului, incarcarea cu energie, reducerea atacurilor migrenoase si a durerilor acute in general, imbunatatirea circulatiei prin stimularea tonusului vascular. Pe langa acestea, dusurile reci zilnice au si efecte de ordin estetic si cosmetic: tenul devine mai luminos, semnele imbatranirii sunt mai putin evidente si isi fac aparitia mai greu. Exista voci care afirma ca dusurile reci sunt secretul din spatele fermitatii bustului frantuzoaicelor!

Alte efecte pozitive globale asupra organismului sunt: intarirea tonusului sistemului nervos simpatic si parasimpatic, stimularea circulatiei capilare (imbunatatind astfel aportul de oxigen catre tesuturi), scaderea presiunii din organele interne, contractia muschilor, favorizand astfel eliminarea toxinelor si deseurilor metabolice.
Puteti incerca astfel de dusuri in fiecare zi, in „doze” mici - cate 10 minute vara si 1 minut in sezonul rece par a avea efecte optime asupra sanatatii.

Totusi, este recomandat consultul medical daca va ganditi sa treceti la dusuri reci zilnice. Ele nu sunt indicate persoanelor cu o anumita patologie, in special cardiovasculara, deoarece pot precipita crizele anginoase, vasospastice, fenomenele de tip Raynaud. De asemenea, femeile nu sunt sfatuite sa faca bai reci in timpul perioadelor menstruale.

Secretul numarul 3. Ghimbir pentru sanatatea tubului digestiv

Sus
De secole, ghimbirul este recunoscut ca fiind un aliment foarte sanatos. In China, de exemplu, este utilizat de peste 2000 de ani in tratamentul tulburarilor digestive, greturilor si diareei. Specialistii au descoperit ca o parte din substantele continute in ghimbir au capacitatea de a stimula secretiile digestive, motilitatea, tonusul si peristaltismul intestinal, favorizand astfel un tranzit normal. De asemenea, in doze mici, sub 1000 de mg, ghimbirul poate fi consumat pentru o scurta perioada de timp si pe parcursul primelor saptamani de sarcina, deoarece amelioreaza greturile matinale. In acest scop nu se recomanda consumul de ghimbir mai mult de 4 zile consecutive.
Ghimbirul este folosit din timpuri stravechi si in tratamentul colicilor, artritelor, bolilor cardiace, dislipidemiilor. Pe langa aceste utilizari, se pare ca are efecte benefice si in ameliorarea durerilor de cap, a celor menstruale si primelor semne si simptome de raceala si gripa.
Produsele disponibile pe baza de ghimbir contin de obicei radacina deshidratata sau proaspata sau uleiul extras din aceasta. Planta este disponibila sub forma de extracte, tincturi, uleiuri sau capsule dar si in forma proaspata, cand se recomanda utilizarea ei pentru prepararea ceaiurilor.

Specialistii nu recomanda produsele continand ghimbir pacientilor cu probleme biliare, deoarece aceasta planta are proprietati coleretice si poate agrava simptomatologia.

Secretul numarul 4. Spalarea corecta si frecventa a mainilor

Sus
Foarte multe persoane considera ca punctul cheie in mentinerea unei sanatati de invidiat este spalarea frecventa a mainilor, chiar si de 10 ori pe zi, in unele cazuri: dupa utilizarea toaletei, la sfarsitul zilei de lucru, la sosirea acasa, dupa suflatul nasului, inainte de masa. Putini dintre noi suntem la fel de vigilenti, insa rezultatele ar trebui sa ne incurajeze sa ne spalam cat mai frecvent.
Specialistii considera spalatul mainilor ca fiind prima linie de aparare impotriva bacteriilor care pot cauza raspandirea infectiilor, a gastroenteritelor. Persoanele care nu au o igiena corecta se contamineaza mult mai usor cu diversi germeni si se expun pericolului de a face viroze ori de cate ori isi ating nasul, ochii sau gura cu mainile murdare. De fapt, una din cele mai frecvent cai de infectare cu virusurile gripale este contactul mainilor murdare cu ochii sau nasul.

Totusi, in ciuda faptului ca spalatul mainilor este un obicei simplu si la indemana tuturor, deoarece necesita doar atentie, apa si sapun, un procent semnificativ din populatia generala nu se spala pe maini. Cel mai ingrijorator aspect este cel privind spalatul pe maini dupa utilizarea toaletei; un studiu recent indicand faptul ca 20% din populatie nu se spala pe maini inainte sa iasa de la toaleta. Alte date, la fel de alarmante demonstreaza ca doar 32% se spala pe maini dupa ce stranuta sau tusesc, 21% dupa ce manipuleaza bani si numai 41% din cei implicati in studiu au declarat ca se spala pe maini dupa ce mangaie un animal.

Tocmai pentru a sublinia importanta acestui gest, si mai ales executarea lui corecta, specialistii ne sfatuiesc urmatoarele:
- sa ne spalam bine cu apa si sapun minim 20 de secunde, timp in care sa curatam nu doar palmele ci si spatiile interdigitale si unghiile;
- sa ne stergem cu servetele sau prosoape individuale curate;
- o alternativa excelenta, in locurile care nu permit utilizarea sapunului, sau pe strada o reprezinta dezinfectantele pe baza de alcool. Se pare ca ele sunt chiar mai eficiente in distrugerea germenilor decat sapunul (chiar si cel antibacterian). De asemenea, aceste produse sunt imbogatite cu substante care previn uscarea excesiva a mainilor (inconvenient ce apare frecvent dupa utilizarea repetata a sapunului clasic.
Suntem sfatuiti sa ne spalam pe maini cat mai des:
- dupa exercitii fizice, gradinarit, manipularea carnii crude;
- dupa utilizarea bancomatelor, banilor, transportului in comun;
- dupa rasfoirea revistelor, ziarelor;
- dupa ce ducem gunoiul sau efectuam alte actiuni menajere;
- inainte si dupa ce tratam si ingrijim o rana deschisa.
Curatarea mainilor poate fi facuta cu o serie de produse, insa nu si cu substante antibacteriene cu actiune puternica, deoarece acestea pot induce rezistenta microbiana, ceea ce face ca indepartarea lor sa fie din ce in ce mai anevoioasa.

Secretul numarul 5. Vitamina C si Zinc din plin

Sus
Atitudinea corecta impotriva racelii? Atacarea si combaterea simptomelor inca din primele momente. Armele pe care le avem la dispozitie: vitamine si elemente minerale esentiale. Dintre acestea, o combinatie ce pare sa faca minuni este reprezentata de vitamina C si Zinc. In amestec echilibrat, acestea pot ameliora durerea de gat sau nasul infundat in cateva zile.
Desi rolul vitaminei C in prevenirea racelii este privit de unii specialisti cu oarecare reticenta, majoritatea considera ca acesta este real, in special in cazul persoanelor aflate sub stres zilnic. Aceste observatii sunt justificate de proprietatile antioxidante ale vitaminei C care ajuta la intarirea sistemului imun. Cele mai noi studii referitoare la vitamina C demonstreaza ca are efecte protectoare impotriva bolilor cardiace si accidentelor vasculare cerebrale.
Zincul este, la randul lui, un element mineral esential pentru un sistem imun complet functional si capabil sa faca fata atacurilor virale sau microbiene. De asemenea, stimuleaza replicarea ADN-ului, vindecarea rapida a ranilor si functionarea normala a sistemului digestiv.
Pentru cele mai bune rezultate, specialistii recomanda ca doza de vitamina C sa nu depaseasca 2000 mg/zi (de preferat sa fie in jur de 500 mg/zi) pentru a evita aparitia unor probleme gastrointestinale sau renale.
Doza zilnica de zinc pentru un adult variaza, considerandu-se optim un aport de 10 mg/zilnic (femeile insarcinate au nevoie de o cantitate mai mare). Formele de administrare sunt multiple, fiecare alegand-o pe cea care i se adapteaza mai bine nevoilor.

Secretul numarul 6. Usturoiul

Sus
Exista persoane care nu se mai imbolnavesc de ani buni. Secretul lor? Consumul regulat de usturoi dupa micul dejun. Il feliaza cat mai subtire, il amesteca cu suc de fructe (de mere, portocale, pere) si il consuma crud, ca parte a unui ritual zilnic de intarire a sanatatii organismului.

Usturoiul este recunoscut ca avand importante proprietati antioxidante si capacitatea de a stimula functia imuna, precum si abilitatea de a lupta impotriva inflamatiilor. Practic, aceste proprietati se traduc prin protectie impotriva racelilor si gripelor, dar si a altor boli, cum ar fi cele cardiovasculare si chiar diverse neoplazii. De foarte multa vreme se realizeaza studii care sa demonstreze existenta vreunui rol protector al usturoiului in fata cancerului iar rezultatele au concluzionat ca un sistem imun sanatos este cheia protectiei anticanceroase.
Usturoiul stimuleaza aceasta functie, dar are si efecte antineoplazice directe: scade inmultirea celulelor neoplazice si inhiba formarea unor substante procancerigene. Usturoiul este foarte eficient mai ales in protectia impotriva cancerelor de esofag, stomac, san, prostata si vezica urinara. Usturoiul crud are de asemenea proprietati antibacteriene si antifungice.

Daca va este teama de faptul ca usturoiul va va afecta respiratia, trebuie sa stiti ca exista o alternativa: usturoiul fara miros - reprezinta de fapt extract de usturoi deshidratat, iar substantele active si cele care ii dau usturoiului reputatia de super aliment sunt chiar in concentratie mai mare in acesta.

Specialistii avertizeaza insa: consumul unor cantitati mari de usturoi crud poate cauza anumite probleme de sanatate: hiperaciditate gastrica, pirozis, balonare, probleme dermatologice sau chiar botulism. Exista si persoane care sunt alergice la usturoi, deci atentie la fenomenele de acest tip.

Totusi, aceste efecte adverse ale consumului „cronic” de usturoi sunt relativ rare. O alternativa la consumul de usturoi crud o reprezinta gatirea acestuia - desi procesele termice ale prepararii sale il saracesc de substantele active.

Secretul numarul 7. Mentinerea permanenta a unei atitudini optimiste

Sus
Exista studii care demonstreaza ca organismul produce cantitati crescute de anticorpi antigripali in urma stimularii si cresterii activitatii unei regiuni a creierului asociata cu atitudinea pozitiva si optimista. De asemenea, cercetarile au aratat ca persoanele optimiste raspund mult mai bine la vaccinarile periodice sezoniere (organismul lor este capabil sa secrete mai multi anticorpi). Desi baza fiziologica a acestor observatii nu este inca elucidata, un lucru este sigur: sistemul nervos comunica cu sistemul imun si vice versa. Psihologii au arata ca persoanele cu atitudine pozitiva nu sunt doar mai fericite dar si mai sanatoase si longevive comparativ cu cele cu atitudine pesimista.
Printre efectele benefice ale gandirii optimiste se numara:
- reducerea stresului;
- imbunatatirea capacitatii de lupta impotriva gripei;
- scaderea riscurilor de aparitie a bolii cardiace ischemice;

- imbunatatirea functiei respiratorii, mai ales in cazul pacientilor cu emfizem pulmonar.
Daca nu sunteti obisnuiti cu gandirea pozitiva, aceasta se poate invata. Sau macar puteti incerca o atitudine mai putin pesimista. Cand apar primele semne si simptome ale gripei, nu dezarmati neajutorati, ci luptati impotriva lor! O astfel de atitudine nu va va schimba personalitatea, dar va poate imbunatati comportamentul.
In plus, este mult mai satisfacator sa ai o atitudine activa decat una pasiva. Totusi, daca atitudinea dumneavoastra de fond este negativista, nu va asteptati la o modificare dramatica peste noapte. Trebuie sa aveti rabdare si multa vointa, iar curand veti observa avantajele noii stari de spirit.

Secretul numarul 8. Spalaturi nazale - suna respingator dar SUNT eficiente!

Sus
Numerosi pacienti cu sinuzite afirma ca spalaturile nazale pot face minuni. Gata cu dozele crescute de antibiotice, cu administrarile prelungite si regimurile polimedicamentoase - sinuzita si manifestarile ei insotitoare (dureri de cap, de ochi, nas congestionat) au un nou tratament. Medicii considera chiar ca aceste spalaturi sunt mai eficiente decat sprayurile saline in limitarea severitatii si pentru diminuarea frecventei de aparitie a sinuzitelor.
Studii recente au demonstrat ca pacientii care utilizeaza aceasta metoda terapeutica de 2 ori pe zi au remarcat o imbunatatire a starii generale de sanatate si in special o scadere a intensitatii simptomelor nazale. Un alt studiu afirma ca solutiile pentu spalaturi nazale au capacitatea de a scadea inflamatia mucoasei nazale mai bine decat orice alt tratament, iar actiunea decongestionanta se mentine cateva ore.

Procedura nu dureaza mai mult de 5 minute, nu este dureroasa (dar poate crea un usor disconfort) si se recomanda a fi efectuata de 2 ori pe zi, conform recomandarilor medicului care o prescrie.
Singurul inconvenient: rinita post utilizare, insa o toaleta corecta a nasului limiteaza aceasta manifestare.

Ce nu este recomandat sa faceti

Sus
Nu trebuie sa beti apa oxigenata
Exista persoane care adauga in apa de baut cateva picaturi de apa oxigenata pentru a-si mentine starea de sanatate in parametrii optimi. Expertii avertizeaza, totusi, asupra riscurilor asociate acestei practici: apa oxigenata poate sa afecteze serios integritatea membranei tubului digestiv sau a cailor respiratorii, daca este inhalata. Apa oxigenata este periculoasa in orice concentratie: 3 sau 35% si trebuie destinata exclusiv utilizarii externe (dezinfectia ranilor de la nivelul tegumentului).
Nu trebuie sa introduceti medicamente in nas
Unele persoane considera ca prin introducerea de diverse substante si medicamente in nas vor distruge germenii responsabili de infectii ale tractului digestiv, respirator. O parte din aceste substante au exclusiv administrare locala si, ca urmare, sunt lipsite de efecte sistemice. Tot ce pot face este sa irite mucoasa nazala.

Nu trebuie sa reduceti utilizarea uleiului de cocos
Fanii acestui ulei tropical bogat in antioxidanti il considera un adevarat panaceu pentru problemele cu kilogramele in plus, probleme de ordin dermatologic, gingivite, raceli, gripe. Il considera ca facand minuni impotriva semnelor imbatranirii si adinamismului. Totusi, baza stiintifica a acestor actiuni este destul de ingusta. Cercetatorii nu recomanda evitarea acestui tip de ulei, insa sustin mai mult utilizarea uleiului de peste.
Motivul? La ora actuala exista mai multe studii care demonstreaza eficienta acestuia si efectele sale benefice asupra sanatatii, comparativ cu uleiul de cocos. Uleiul de peste este indicat pentru prevenirea atacurilor de cord, pentru protejarea pielii si pentru stimularea sistemului imun. Uleiul de cocos este recomandat in tratamente capilare (in special pentru parul uscat), dar si la gatit. Pentru cele mai bune rezultate se recomanda pastrarea lui la temperatura camerei si nu la frigider, unde datorita temperaturii scazute i se pot altera proprietatile.
http://www.sfatulmedicului.ro

duminică, 8 mai 2011

Medicina orientala
Medicina orientala
 
Apasarea cu degetul - Un remediu rapid impotriva durerilor
DEPRESIA

Se spune ca in maximum douazeci de ani va fi boala cea mai raspandita de pe pamant. Boala nemultumirilor noastre. Rapid, in doar cateva zile sau saptamani, un om plin de energie si elan vital isi pierde interesul pentru toate componentele vietii: munca il plictiseste, familia il oboseste, distractiile i se par lipsite de interes. Apoi urmeaza un intreg cortegiu de suferinte fizice: senzatie de sufocare, nod in gat, frisoane si transpiratie abundenta etc. Incet-incet, se instaleaza o oboseala ce apare la cel mai mic efort fizic sau intelectual. Simpla idee de a cauta o solutie de iesire din criza pare de neimaginat. Memoria se topeste, iar viata familiala, sociala si profesionala se altereaza. Prima tendinta este de a recurge la medicamente, mai ales la tranchilizante. Dar luate frecvent, ele isi epuizeaza efectul.
Medicina orientala
 
Atunci dozele sunt sporite, se adauga alte medicamente, dar ele nu fac decat sa accentueze starea de neputinta. E de la sine inteles ca o afectiune atat de complexa, care implica intreg organismul, nu poate fi vindecata cu apasarea pe un singur punct. Din fericire, exista o serie intreaga de zone care, stimulate, aduc rapid usurarea, fara efecte secundare nocive.
Cum procedam?
Intindeti-va confortabil pe pat si masati-va cu degetul mare pliul palmei (locul unde se indoaie, formand o linie) de la mana opusa. Incepeti masajul dinspre partea de unde se afla pulsul catre exterior, prin presare, punct de punct, sau prin executarea de mici miscari de rotatie, apoi procedati la fel si in sens invers. Schimbati mainile.
Masati-va cu varful degetelor linia mediana care strabate stomacul, unind ombilicul cu sternul.
Pentru a termina repriza de presopunctura, reperati punctul cel mai inalt de pe crestet si masati-l energic, prin mici miscari circulare executate imprejurul sau.
Exercitiile trebuie repetate de mai multe ori pe zi. Veti simti o senzatie benefica de usurare, care va va ajuta sa faceti fata cu brio crizelor de depresie.


DIAREE
Medicina orientala
 
Pe langa faptul ca este dezagreabila, diareea poate sa semnifice o afectiune foarte grava, mai ales prin consecintele ei: pierderea unei mari cantitati de lichid si elemente minerale, care pune organismul in pericol. Nici cu cauzele nu e de glumit. Daca uneori e vorba doar de o proasta digestie sau de o infectie pasagera, alteori de vina poate fi un agent foarte virulent, ca de pilda virusul dizenteriei sau al holerei, care are o revenire spectaculoasa in ultimul timp. In ce-i priveste pe chinezi, ei izbutesc sa vindece aceasta maladie periculoasa, prin simpla practicare a presopuncturii, executata pe un singur punct, de mai multe ori pe zi. E ceea ce va recomandam si dvs.
Cum procedam?
Punctul respectiv se afla la o palma sub genunchi, usor catre exterior, la jumatatea distantei dintre fluierul piciorului (tibie) si peroneu. Se apasa de mai multe ori pe zi sau se maseaza cu mici miscari circulare.


DURERI DE SPATE
Medicina orientala
 

Cel mai des se confrunta cu ele persoanele care fac munci de birou si stau mult timp asezate pe scaun, in fata masinii de scris sau a calculatorului, ori cei care practica munci ce se fac stand mult timp in picioare. Fie ca sunt dureri ascutite, care apar brusc, atunci cand ridicam un obiect prea greu, fie ca sunt cronice, ele otravesc viata de zi cu zi a milioane de oameni. Din fericire, si in cazul lor exista un punct pe dosul palmei, care, folosit, aduce repede usurarea durerii.
Cum procedam?
Punctul de acupresura se afla pe dosul mainii, in prelungirea spatiului care separa degetul mic de inelar, in partea de sus a acestui loc, in unghiul format la intalnirea celor doua oase. Masati-l prin presare sau apasare in cerc.


CRIZA DE FICAT



In situatia nedorita cand dupa revelion sau o petrecere va treziti cu gura amara, cu capul greu, cu senzatie de voma si ameteli sau, in general, cand va simtiti zona ficatului inflamata, recurgeti la presopunctura. Zona respectiva se afla pe partea de jos a piciorului, catre exterior.
Cum procedam?
Aplicati palma cu degetele lipite deasupra gleznei, astfel ca degetul mic sa fie deasupra osului care iese in afara. Punctul exact se afla intre tibie si peroneu (la apasare veti simti o durere vie). Cautati punctul identic aflat pe celalalt picior. Ambele puncte se apasa concomitent: cu degetele de la mana dreapta apasati pe piciorul stang si invers. Daca punctele au fost bine gasite, in scurta vreme veti auzi galgaitul bilei care se goleste, asa cum au demonstrat examenele radiografice facute in momentul exercitiului. Important: acest punct trateaza toate afectiunile hepato-biliare.


DURERI DE GAT
Medicina orientala
 
Atentie! O angina poate fi foarte grava si poate declansa alte boli: meningita, reumatism, boli de rinichi. Adresati-va de urgenta medicului dvs. de familie. Dar pana atunci, usurati-va raul prin presopunctura.
Cum procedam?
Punctul se afla pe degetul mare, partea care da catre degetul aratator. Trageti o linie imaginara pe la baza unghiei si alta pe inaltimea ei. Punctul de acupresura se afla la intersectia celor doua drepte.
Daca va doare gatul pe o singura parte, masati degetul aflat pe aceeasi parte cu locul dureros. Daca va doare tot gatul, masati energic ambele parti ale unghiei, in acelasi timp.


INSOMNIE
Medicina orientala
 
Se intampla adesea ca dupa o zi intreaga de munca, cand abia astepti sa te trantesti in pat, in loc sa adormi, incepi sa te zvarcolesti de pe o parte pe alta, fiindca somnul nu vrea sa vina. Sau si mai rau, dupa ce adormi bustean, te trezesti pe la doua-trei dimineata si ramai cu ochii-n tavan. Somnul s-a dus, si micul cinematograf personal incepe sa deruleze ganduri negre, pana ce apar zorii zilei. Repetate vreme indelungata, aceste secvente sunt grave, fiindca se instaleaza mai intai oboseala si dupa aceea depresia. Prima masura este sa intinzi mana dupa un somnifer. Se vand in tone, pretutindeni in lume, dar e o solutie neinspirata. Inexorabil, insomniacul devine un bolnav cronic care forteaza doza de somnifere, adaugand un drog celuilalt... Iata de ce, orice metoda susceptibila de a antrena un somn natural e binevenita. Intre ele, se afla si presopunctura.
Cum procedam?
Sunt doua puncte ce trebuie masate lent. Primul se afla pe extremitatea degetului al doilea de la picior, vis-a-vis de degetul al treilea. Punctul al doilea se afla pe partea interioara a labei piciorului, la baza degetului mare, sub proeminenta osoasa aflata acolo.


INTOXICATII CU DROGURI SI MEDICAMENTE



Chinezii s-au confruntat cu problema drogurilor, cu mult inainte ca ea sa apara in Occident. Nu e deci de mirare ca au gasit un "punct" activ in tratamentul intoxicatiilor grave cu opium si derivatii sai. Surprinzator este faptul ca acelasi punct da rezultate si in cazul unor dependente mai "de-ale noastre", ca fumatul si alcoolul. Faptul ca ne putem ajuta singuri in aceasta privinta nu e de lepadat.
Cum procedam?
Punctul atotputernic al tuturor intoxicatiilor, numit de chinezi punctul Drogului, este situat pe partea laterala a capului, exact pe verticala care porneste din cel mai inalt punct al urechii, la trei degete deasupra lui. Este un punct extrem de eficient, atat pentru droguri dure cat si blande: opium, LSD, hasis, medicamente, alcoolism etc.
In ce priveste alcoolismul - mai exista un punct care trebuie stimulat. El se afla exact in varful nasului si e de mare ajutor in caz de betie. Dar atentie, stimulandu-l, el poate declansa si voma.


NAS INFUNDAT
Medicina orientala
 
De obicei, nasul se infunda iarna, atunci cand racim. Dar exista si alte afectiuni care provoaca acest disconfort: sinuzita, coriza spasmodica, alergia la fan, care provoaca si iritatii oculare.
Cum procedam?
Primul punct de masaj se afla pe frunte, exact pe linia care trece prin mijlocul ei, deasupra locului unde incepe sa creasca parul. Se gaseste usor, daca prelungiti radacina nasului in sus, in linie dreapta, pana dati de o mica adancitura. Apasati si masati energic.
Alaturi de acest punct esential, exista alte doua puncte secundare, care trebuie folosite atunci cand aveti o singura nara infundata. Ele se afla chiar la baza narii. Apasati pe punctul din dreapta, pentru nara dreapta si invers.


PALPITATII




O masinarie atat de complexa precum este inima poate sa dea, din cand in cand, si rateuri, ceea ce stiintific se numeste tahicardie sau bradicardie. Mai sunt si extrasistolele, atunci cand inima bate in afara ritmului ei regulat.
Medicina orientala
 
Fireste, interpretarea acestor anomalii se afla in competenta medicului cardiolog, dar in mare, ele se manifesta la fel, la toti pacientii: batai de inima puternice, neregulate, intrerupte de scurte pauze, care declanseaza panica, mai ales cand palpitatiile dureaza ore, devenind o veritabila infirmitate. Si in cazul acesta, presopunctura este de mare folos, fiindca exista un punct anume care actioneaza rapid.
Cum procedam?
Punctul e unic si se afla sub palma , pe pliul acesteia, spre partea degetului mic. Coborati de la radacina degetului mic catre indoitura palmei si cautati un punct dureros, imediat sub ea, acolo unde se afla o mica protuberanta. Masajul este de mare efect. In circa 2-3 minute, practicat cu varful degetului mare, prin apasare cat mai puternica, intrerupe absolut sigur palpitatiile si tahicardia.